Siguranta datelor

Solutiile de stocare a datelor ridica o serie de probleme la care trebuie sa raspunda companiile moderne. Astfel, o solutie extrem de fiabila si sigura implica investitii foarte mari, pe de alta parte o solutie ieftina este posibil sa nu fie in concordanta cu valoarea datelor pe care le stocheaza. De asemenea, o solutie de stocare trebuie sa nu ingreuneze activitatea companiei.

In aceste conditii, consideram ca este esential ca solutiile hardware de stocare a datelor sa fie proiectate astfel incat sa raspunda optim cerintelor de performanta si siguranta cerute de activitatile companiilor.

Securitatea datelor

In ceea ce priveste securitatea datelor, riscurile la care suntem expusi in acest moment sunt extrem de numeroase si diversificate. Consideram ca nu putem vorbi de o solutie unica care sa elimine aceste riscuri si de aceea, pe langa solutiile de stocare a datelor, proiectam si implementam:

  • Solutii antivirus client-server
  • Solutii firewall
  • Solutii de control si monitorizare trafic Internet

Prin implementarea solutiilor Microsoft Active Directory si a politicilor de securitate asiguram accesul securizat pe baza de utilizator si parola a utilizatorilor la documente. In acelasi timp este restrictionat accesul utilizatorilor doar la datele la care au dreptul de acces.

Securitatea datelor

 

Cresterea importantei activitatilor IT a dus simultan si la marirea importantei datelor si implicit la cresterea si diversificarea exponentiala a pericolelor la care sunt expuse companiile în acest moment.