Informatii privind politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC ON OBLIC SRL are obligatia de a administra in condiţii de siguranţa si numai pentru scopurile specificate toate datele cu caracter personal care ne sunt furnizate.

Aceste date vor putea fi folosite de catre SC ON OBLIC SRL pentru emiterea facturilor, confirmarea solicitarilor de servicii, diverse oferte, etc. Societatea noastra va prelucra, in principal, urmatoarele date cu caracter personal:

Date de contact: numele si prenumele, telefon/fax/email, adresa sau resedinta, date bancare, codul numeric personal.

Date privind istoricul dvs. ca si client: Comenzi anterioare, oferte cerute, soldul curent, tranzactii anterioare si modul in care s-au concretizat.

Cum folosim datele dumneavoastra

Prin acceptarea “Termeni si conditii” va exprimati acordul sa primiti confirmari pe email sau telefonic privind starea comenzii dumneavoastra: inregistrarea, prelucrarea, livrarea, incasarea acesteia precum si alte informatii privind starea acestea. Sunt situatii cand va solicitam informatii suplimentare, de exemplu pentru verificari de securitate. Cand informatii suplimentare sunt solicitate vom incerca sa va informam la momentul colectarii acestora cum intentionam sa le utilizam.
Prelucrarile de date cu caracter personal se efectueaza numai daca persoana vizata si-a dat consimtamântul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.

Politica privind dezvaluirea datelor dumneavoastra

In functie de relatiile comerciale, respectiv natura produselor si serviciilor achizitionate se poate ca unele date personale sa ajunga la furnizorii nostri. In acest sens, pentru contractele de licentiere, in vederea licentierii produselor software achizitionate datele de identificare si contact ale licentiatului trebuie sa ajunga la dezvoltatorul solutiei software. De asemenea, pentru unele produse la care se acorda garantie direct in numele cumparatorului final de catre distribuitorul produsului respectiv, datele privind identificarea cumparatorului si a achizitiei ar putea sa ajunga la tertul care asigura garantia (reparatia sau schimbul produsului) la cererea acestuia.
In situatia in care exista o datorie ajunsa la scadenta rezultata din relatia comerciala cu dvs. vom dezvalui datele dvs. de identificare, datele de contact si istoricul financiar unor agenti de colectare debite si/sau recuperare creante in vederea recuperarii soldului restant.

In situatia in care suntem solicitati de catre o autoritate publica sa comunicam unele date printre care si datele dvs. personale suntem obligati sa dam curs acestei solicitari si vom dezvalui toate informatiile care ne sunt solicitate si pe care le detinem.

Spre exemplu, autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari si in consecinta, nu va fi necesar consimtamântul persoanei vizate (de ex.: datele personale solicitate de instantele de judecata, procurori, organe de urmarire penala, daca sunt necesare desfasurarii unei anchete).

Datele cu caracter personal primite de DC ON OBLIC SRL vor fi:
– prelucrate cu buna credinta si in conformitate cu dispozitiile legale;
– colectate in scopuri determinate, explicite si legitime;
– adecvate, pertinente si neexcesive, prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate;
– stocate intr-o forma care sa permita identificarea persoanei vizate strict pe perioada necesara realizarii scopurilor in care datele sunt colectate si prelucrate.

Cat timp pastram datele dumneavoastra

SC ON OBLIC SRL colecteaza datele in vederea prelucrarii comenzilor clientilor si a furnizarii produselor si serviciilor cerute de acestia. Pentru acest motiv datele sunt pastrate atata timp cat sunt necesare pentru furnizarea in condiitii optime a acestor bunuri si servicii. Pentru a putea face dovada raporturilor comerciale pe care le avem cu dumneavoastra pastram datele personale colectate pe toata durata derularii raporturilor comerciale si aditional pentru un termen de minim 3 ani dupa finalizarea relatiilor contractuale in vederea verificarii bonitatii dvs. la urmatorul contract.
Din punct de vedere lefislativ suntem obligati sa pastram toate informatiile aferente facturarii produselor si serviciilor furnizate catre dvs. pentru o perioada de 10 ani de la incetarea relatiilor contractuale in vederea prezentarii acestor informatii la un eventual control al organelor fiscale abilitate in acest sens.

Conform drepturilor prevazute de Regulamentul GDPR, beneficiati de urmatoarele drepturi: dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justitiei.
Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata, semnata si trimisa la sediul firmei noastre: ON OBLIC SRL din Suceava, str. Grigore Ureche, Nr. 19, Et. 1, jud. Suceava sau pe adresa office@oblic.ro.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Limitarea responsabilitatii

SC ON OBLIC SRL nu poate fi facuta responsabila de erorile aparute in urma folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.oblic.ro. In schimb, utilizatorii site-ului pot face comentarii, pot trimite comunicari si sugestii, intrebari, informatii sau mesaje care sa contina un limbaj corect, fara a fi obscen, amenintator sau defaimator, care nu tulbura in niciun fel viata privata a altor persoane.
SC ON OBLIC SRL le permite utilizatorilor site-ului sa vizualizeze produsele, imaginile, caracteristicile si descrierile, fara a incalca drepturile de proprietate intelectuala si de autor, iar utilizarea in scop personal a acestor elemente, partial sau integral regasite pe site, reproducerea acestora in alte modalitati, precum si utilizarea elementelor de grafica cu scopul de a exploata, vinde sau de a copia, in scopuri comerciale sau a altor interese, fara acordul in prealabil al societatii, se va pedepsi conform legii.

Drept aplicabil: Prezentele Conditii Generale se supun dreptului intern roman. Limba Conditiilor Generale este limba romana. In caz de litigiu, numai instantele romanesti vor fi considerate competente.

Actualizarea conditiilor generale: SC ON OBLIC SRL isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment accesul la pagina web www.oblic.ro precum si Conditiile Generale.