E-Mail si Solutie de colaborare

Zimbra este o solutie  de email si colaborare – email, calendar de grup, contacte, instant messaging, stocare fisiere . Serverul Zimbra de email si calendar este disponibil pe Linux, Mac OS X si platformele virtuale. Zimbra se sincronizeaza cu orice tip de smartphone si clienti de desktop precum Outlook si Thunderbird.

Zimbra se instaleaza fie on-site, fie ca solutie de hostare email, disponibila atat Open Source cat si in doua versiuni comerciale: standard si professional.

Zimbra Desktop este un client gratuit de e-mail si calendar, care ruleaza pe orice desktop cu Windows, iOS sau Linux. Functioneaza atat online cat si offline si lucreaza cu orice cont de email POP sau IMAP.

Avantaje

Pe langa serviciul standard de e-mail, Zimbra vine in plus fata de competitori cu :

  • partajare de calendare
  • mobilitate – functioneaza pe desktop (Windows, iOS, Linux) si pe orice dispozitiv mobil (tableta sau smartphone)
  • management documente

Zimbra Collaboration Suite (ZCS) este o aplicatie moderna si inovatoare de mesagerie si colaborare. Zimbra este solutia open source numarul unu pentru mediul de afaceri, provideri de servicii, educatie si guvernamant, oferind administratorilor si utilizatorilor finali beneficii de neegalat.

ZCS include o interfata eleganta de administrare Ajax, plus instrumente complete pentru administrarea serverului Zimbra. Pentru API-urile standardizate (IMAP / POP / iCal / CalDAV) se asigura suport complet, ca si pentru MAPI si iSync, care permit compatibilitatea deplina cu alti clienti, ca de exemplu Microsoft Outlook.

Zimbra Desktop combina cele mai performante aspecte ale clientilor de email existenti  cu aplicatiile moderne de webmail, pentru o experienta cu totul noua si mult imbunatatita.Este aplicatie gratuita care ofera management complet de e-mail, contacte, calendar si documente, dar si functionalitati de acces offline.

Servere e-Mail

Zimbra, o companie a SYNACOR, este numarul unu in produse software open source de mesagerie si solutii de colaborare.
Zimbra Collaboration Suite integreaza casutele de mail, contactele, calendarele, task-urile, fisierele si multe altele. Zimbra pune accent pe compatibilitatea cu diversele tipuri de desktop si variatele medii de rulare a aplicatiilor existente in zilele noastre. Aceasta inseamna, de exemplu, ca utilizatorii de Outlook isi pot partaja calendarele cu alti utilizatori, care la randul lor pot folosi Apple iCal sau Zimbra Desktop pe Linux sau Windows.